Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства  започва проверка

...
Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства  започва проверка
Коментари Харесай

Бюрото за контрол на СРС проверява дали опозиционери са били подслушвани преди вота

Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства  стартира инспекция на изказванията, че представители на опозицята са били подслушвани преди изборите на 4 април. Решението е било взето на изключително съвещание през днешния ден, сподели за " Хоризонт " член на Бюрото.

В органа, който би трябвало да следи да няма злоупотреби със специфични разследващи средства, са били с настройката да се самосезират. Междувременно инспекция им беше разпоредена и от Софийската градска прокуратура.

Ще се ревизира целият масив, обвързван с желани и позволени СРС- та, както и  законосъобразното запазване и заличаване на информацията, получена по този метод -  в месеците преди вота, с които разполагат Държавната организация " Технически интервенции ", Държавната организация " Национална сигурност ", Главната дирекция за битка с проведената престъпност и Дирекцията " Вътрешна сигурност " към Министерство на вътрешните работи.

Служба ДАТО не беше посочена в кръга на проверяваните в известието на прокуратурата .

От Бюрото за надзор на специфичните разследващи средства не се ангажираха със период на инспекцията, защото не е ясно за какъв масив от информация става дума.

Резултатите няма да бъдат оповестени обществено, само че всеки, за който се откри, че е бил обект на нелегално подслушване, ще бъде известен.

На въпрос ще се ревизира ли дали е бил подслушван министър председателят Стефан Янев, за което заяви вътрешният министър, нашия източник от Бюрото изясни, че лична инспекция изисква проверяваният да изиска персонално това.Той прикани всеки, които има подозрение, че е бил обект на нелегално подслушване, да сезира Бюрото за надзор на СРС, тъй като този тип инспекции завършват за доста по-кратко време.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР